BetterWealth recension: Här är vårt omdöme i augusti 2022

BetterWealth omdöme och recension

Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Fondrobot & Robotrådgivare

BetterWealth omdöme och recension

Är du intresserad av fondroboten BetterWealth? Då har du hittat rätt. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att börja investera genom robotrådgivaren. Du får även lära dig följande:

BetterWealth omdöme
BetterWealth robotrådgivning
5/5

Högsta betyg av tidigare kunder!

Presentationsvideon här ovanför är skapad 2015. Designen på hemsidan har både justerats och förbättrats sedan dess.

Vad är BetterWealth?

BetterWealth är en av Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare. Tjänsten hjälper dig att spara och investera pengar automatiserat med hjälp av artificiell intelligens och machine learning.

Det är naturligt att vilja investera sina pengar till så god avkastning som möjligt. I teorin är det egentligen ganska lätt att investera klokt. Det som hindrar många att göra det är brist på kunskap och tid. 

En annan orsak till att det är svårt att själv skapa långsiktig bra avkastning är att vi styrs av känslor. Det är exempelvis lätt att sälja vid fel tillfälle när börsen gått ned mycket och köpa försent när börsen redan har rusat.

I den här artikeln förklarar vi varför fondrobotar som BetterWealth är ett mycket bra val för majoriteten av svenska befolkningen som vill få exponering mot börsen.

Varför ska man välja BetterWealth framför konkurrenterna?

BetterWealths största edge mot alla sina konkurrenter är att de dynamiskt re-balanserar sina kunders portföljer efter marknadsrisk, både i uppgång och nedgång. 

Det innebär att en investering genom BetterWealth ger dig en mycket bra ”Sova gott-bas” i din investeringsportfölj som Johan Steneudde, Head of Relations på BetterWealth beskrev det när vi talade med honom.

Innehållsförteckning

BetterWealth robotrådgivning

BetterWealth FTS AB
Org. nr: 559079-9705
Ankargripsgatan 3
211 19 Malmö
Kundsupport: 010 888 69 90
kontakt@betterwealth.se

Investera pengar automatiskt

Ny teknik har gjort det möjligt att investera på ett automatiserat och professionellt sätt. Det finns modeller baserat på akademisk forskning som visar på viktiga faktorer för att långsiktigt skapa avkastning. 

Genom att skapa ett automatiserat program av dessa modeller ges vi möjligheten att placera utan att blanda in känslor. 

I princip är det en dataprogram som placerar dina pengar efter de förutsättningar som den är programmerad. Eftersom de oftast placerar i fonder kallas de fondrobotar.

BetterWealths fondrobot är byggd runt en studie från Yale

En av dessa fondrobotar är BetterWealth. De baserar sin modell på en volatilitetbaserad strategi. 

En viktig del i den är att hantera risk. Grunden för strategin ät en studie från Yaleuniveristetet i USA. Utifrån den studien har BetterWealth programmerat en fondrobot. 

Det kombinerar BetterWealth med avancerad maskininlärning. Varje dag tas en stor mängd data in från världens marknader för att automatiskt analysera och bedöma dem.

Vad är en fondrobot?

Det finns olika teorier och metoder för att placera och investera pengar. Genom att ta fram en strategi och programmera ett program att automatiskt placera efter den skapas en fondrobot.

Fördelarna är stora. En stor del av misstagen många gör när de placerar sina pengar är att känslor blandas in. Det gör att du köper och säljer vid fel tillfälle. 

En fondrobot är programmerad att placera efter en viss strategi. Den bryr sig inte om känslor eller råd från kompisar. Ett vanligt misstag många som investerar gör är att inte följa sin plan. 

Fondroboten gör alltid som den är programmerad. Strategin som fondroboten placerar efter är professionellt framtagen. Den är oftast också baserad på akademisk forskning.

Läs mer och jämför olika fondrobotar och robotrådgivare här.

KOM IGÅNG PÅ BARA NÅGRA MINUTER

Kom igång med BetterWealth genom 10 steg

En av de stora fördelarna med att välja en fondrobot som BetterWealth är att allt är smidigt, enkelt och automatiserat. Det innebär även att det är mycket enkelt att komma igång. När du använder vår länk här nedanför så får du dessutom 60 dagar fri förvaltning.

Steg 1 - Öppna ett konto:

Första steget blir att besöka Betterwealth.se. Därefter klickar du på den gröna knappen ”Bli kund”.

Steg 2:

Välj sedan om du vill få ett investeringsförslag (rekommenderas) eller om du själv vill välja exponering, värdepapper m.m.

Börja investera med BetterWealth - 1
Steg 3:

Fyll i din ålder och hur mycket du tjänar varje månad.

Börja investera med BetterWealth - 2
Steg 4:

Godkänn att du förstår riskerna som det innebär att investera i värdepapper.

Börja investera med BetterWealth - 3
Steg 5:

Bekräfta att du inte har lån eller krediter med hög ränta som bör betalas av innan du börjar investera pengar.

Börja investera med BetterWealth - 4
Steg 6:

Välj om du vill investera med extra mycket fokus på hållbara och ansvarsfulla investeringar eller inte.

Börja investera med BetterWealth - 5
Steg 7:

Fyll i hur mycket du kan tänka dig att investera per månad. Det rekommenderas generellt att man ska spara 10% av sin bruttolön. Men sikta gärna på 20% om du har möjlighet och känner dig bekväm med det.

Börja investera med BetterWealth - 6
Steg 8:

Välj hur många år du uppskattar att dina pengar kommer att vara investerade.

Börja investera med BetterWealth - 8
Steg 9:

Sista frågan är om du tror att du behöver tillgång till kapitalet om något negativt drabbar din ekonomi. Den här frågan hjälper BetterWealth att fördela hur stort buffertkonto du bör ha istället för vad som ska vara investerat långsiktigt.

Sista steget för att komma igång
Steg 10:

Så här ser ett investeringsförslag ut. Du kan ändra varje kontos fördelning eller klicka på Öppna konto om du känner dig nöjd.

BetterWealth robotrådgivning

KAPITEL 2

Varför ska du investera genom BetterWealth?

Det finns många anledningar till att investera via BetterWealth. Den absolut främsta är att du genom BetterWealth investerar i en professionellt framtagen investeringsstrategi. 

En viktig del i hur BetterWealth placerar dina pengar är att hantera risk. Det görs genom att sprida riskerna mellan olika tillgångar. 

Dagligen tar de in en mängd olika data från marknaden som analyseras. Utifrån det kan omplaceringar göras av dina tillgångar. Det görs för att du alltid skall ha den risknivå som är anpassad efter dig. Allt sker automatiserat.

Här är 11 anledningar till varför du ska välja BetterWealth:

 1. Automatiserade placeringar
 2. Lägg din tid på annat medans dina pengar jobbar för dig
 3. Fördelar kapitalet åt dig i olika sorters portföljer
 4. Låga avgifter
 5. Hög riskjusterad avkastning oavsett börsklimat
 6. Fondroboten genomför daglig riskkontroll
 7. Robotrådgivaren genomför automatiska portföljjusteringar
 8. BetterWealth är en oberoende rådgivare
 9. De bygger din portfölj av indexfonder med låga avgifter
 10. Bolaget genomför hållbara investeringar
 11. Automatiserar ditt månadssparande

1. Automatiserade placeringar

En stor fördel med BetterWealth är att deras placeringar sköts automatiskt. Inga känslor eller annat blandas in. De investerar efter en tydlig strategi och anpassar sina investeringar dagligen efter den. 

Den dagliga datan de samlar in från marknaden analyseras genom modern maskininlärning. Algoritmerna utvecklas ständigt för att förbättra analyserna. 

De avancerade programmen som sköter detta lär sig själva att analysera datan bättre. Att investera via BetterWealth är att investera via den absolut senaste teknologin.

2. Lägg din tid på annat medans dina pengar jobbar för dig

BetterWealth kan vara hela eller en del av dina totala investeringar. Kanske har du inte tid att själv förvalta dina pengar? 

Då kan du investera dem via BetterWealths strategier och veta att dina pengar förvaltas professionellt till låga kostnader. 

När du blir kund hos BetterWealth får du svara på frågor om din ekonomi och syftet med ditt sparande. Utifrån det tas ett förslag fram som passar dig. 

Investeringsförslaget är uppdelat i olika delar och innehåller olika tillgångsslag med en risknivå som passar dig. 

BetterWealth kommer sedan automatiskt justera dina placeringar så det följer det investeringsförslag du fått.

3. Fördelar kapitalet åt dig i olika sorters portföljer

Att spara i BetterWealth passar de flesta. Även om du är intresserad av börsen och aktier är BetterWealthe ett bra komplement. 

Varför inte se det som en bra grund i ditt sparande? Vid sidan av BetterWealth kan du investera i aktier du tycker är extra spännande. 

En intressant del med BetterWealth är att de delar upp ditt sparande i tre olika delar. En del för buffert, en del för generella investeringar och en del för pensionssparande. 

Risk och i vilken typ av produkter du skall spara i skiljer sig åt mellan olika tidshorisonter. Den fördelningen löser BetterWealth automatiskt. 

Genom att fördela sparandet i olika portföljer med olika mål skapar BetterWealth det breda sparande alla borde ha.

4. Låga avgifter

Trots att dina pengar förvaltas enligt en professionell strategi sker det till relativt låga avgifter. Det beror på olika faktorer. 

BetterWealth har automatiserat alla processer. BetterWealth investerar också i så kallade ETFer med låga avgifter. 

ETFer är en börshandlad fond, de kan följa olika tillgångars pris, exempelvis index eller råvaror. Det är ett smart och billigt sätt att investera.

5. Hög riskjusterad avkastning oavsett börsklimat

En förutsättning för att skapa avkastning på pengar är att ta risk. Det finns olika sätt att begränsa sin risk och fortfarande skapa bra avkastning. Ett sätt BetterWealth gör det är att sprida riskerna. BetterWealth har möjlighet att investera i ca 100 olika tillgångsslag.  

De justerar löpande hur de fördelar investeringarna mellan olika tillgångar. Det är exempelvis viktigt att undvika stora nedgångar i något tillgångsslag.  

Att sprida sina risker är inte bara att investera i många olika produkter. Olika tillgångsslag reagerar olika vid olika marknadshändelser. Genom att analysera det och placera efter den fas marknaden befinner sig i går det att undvika att portföljen tappar mycket i värde om en enskild tillgång går ned. 

Fördelningen mellan olika tillgångar ses dagligen över av BetterWealth. De tar också in stora mängder data från marknaden för att analysera vilken fas den befinner sig i.

6. Fondroboten genomför daglig riskkontroll

Det är alltid viktigt att veta vilken risk ens investeringar har. Därför gör BetterWealth en daglig analys över riskerna i din portfölj. 

De justerar automatiskt för att du skall ligga på den risknivå du valt. Men de justerar också din risk efter de aktuella förutsättningarna på marknaden. 

Den dagliga riskkontrollen görs via avancerad maskininlärning. Stora mängder data hämtas in och analyseras automatiskt.

7. Robotrådgivaren genomför automatiska portföljjusteringar

Marknaden förändras hela tiden. Därför gör BetterWealth automatiska justeringar av din portfölj när det behövs. Genom att analysera utvecklingen kan BetterWealths algoritmer löpande anpassa risken och möjligheten med dina investeringar. 

Anser de att risken i marknaden höjs sänks den istället i din portfölj. Din portfölj skall alltid vara rätt anpassad efter det marknadsläge som råder. 

Risken skall också vara rätt anpassad efter dig och de mål du har med ditt sparande. Ett buffertsparande med kort horisont skall ha betydligt mycket mindre risk än ett pensionssparande på lång sikt.

8. BetterWealth är en oberoende rådgivare

BetterWealth är helt oberoende från de fonder och fondbolag de placerar dina pengar i. De får ingen provision från dessa fondbolag. 

BetterWealth följer Finansinspektionens regelverk som oberoende fondrådgivare. BetterWealth äger heller inte några egna fonder. 

De ETFer BetterWealth investerar i har valts ut för att de är bäst enligt deras strategi.

9. De bygger din portfölj av indexfonder med låga avgifter

BetterWealth investerar i ETFer. Det är en form av fonder som är börshandlade. Det finns en stor mängd ETFer som följer olika index. 

Det gör att det är möjligt att följa olika tillgångars prisutveckling. BetterWealth investerar i ETFer med låg avgift. 

Eftersom det är börshandlade fonder är det också viktigt att de har en låg spread. Spread är skillnaden mellan köp och säljkurs. 

Det är en stor fördel att handla i ETFer. De handlas över en börs precis som aktier. Det gör att det är enkelt och snabbt att köpa och sälja dem.

10. Bolaget genomför hållbara investeringar

En stor trend över hela världen är hållbarhet. Det gäller även investeringar. Många som sparar efterfrågar att göra det i hållbara och ansvarsfulla produkter. 

På motsvarande sätt söker allt fler konsumenter hållbara produkter. Att investera etiskt och hållbart är ett klokt sätt att placera sina pengar. 

Att investera i hållbara företag är också ett av de bästa sätten att påverka utvecklingen. Att investera i aktier är att investera i företag. 

Företag som attraherar investerarnas kapital kan investera och utveckla sina produkter. Visar de som sparar och placerar att de söker hållbara företag att investera i kommer det också att påverka företagen. 

BetterWealth investerar i hållbara företag och tillgångar. De tillämpar en modell som heter ESG för att säkerställa att de investerar hållbart. 

ESG står för Environmental, Social and Governance. Det innebär att deras investeringar skall vara hållbara ur ett miljö och samhällsperspektiv.

Här har vi listat de 54 högst betygsatta ESG aktierna.

11. Automatiserar ditt månadssparande

Det finns två saker som är viktiga med att spara. Att börja spara och att sen fortsätta att spara regelbundet. Har du inte börjat spara är det dags att börja omgående. 

Över tid kommer investeringar generera avkastning till dig och öka värdet på ditt kapital. Det beror på att företag du investerar i genererar vinst som gör att deras värde ökar. 

Många bolag delar också ut en del av sina vinster till aktieägarna. Även om du investerar försiktigare i till exempel räntefonder kommer det att generera avkastning till dig. 

Det är därför viktigt att komma igång med ditt sparande så snart som möjligt.

12. Bolaget använder sig inte av fonder-i-fonder eller blandfonder

BetterWealth investerar bara i ETFer som följer olika index. Det är ett billigt och effektivt sätt att förvalta pengar. De flesta ETFer i sig är passiva och följer enbart ett index. 

BetterWealth använder ETFer aktivt i sin förvaltning.

AVKASTNING

Hur ser BetterWealths avkastning ut historiskt?

En viktig del när du funderar över att investera i något är att se hur det utvecklats historiskt. För att bedöma hur utvecklingen har varit kan du förenklat börja med att jämföra med hur olika index och marknader har utvecklats. Men för att veta om det varit en bra utveckling måste du veta med vilken risk du skapat en avkastning. 

Om du väljer att köpa aktier i ett bolag och det råkar bli det årets kursraket har du fått en avkastning långt högre än börsen. Men du har också tagit en enorm risk. Det fanns ju ingen garanti för att det bolaget skulle utvecklas så starkt. 

Hade du istället investerat i flera olika bolag på olika marknader hade du fått en lägre avkastning men också betydligt lägre risk. Investerar du via BetterWealth får du en bra riskspridning anpassat efter ditt sparande.

Högriskportföljen gav 2019 en avkastning på +25,6%

2019 gav BetterWealths högriskportfölj en avkastning på +25,6%. Det är visserligen något lägre än Stockholmsbörsens index. 

Men avkastningen är skapad med låg risk och vid de tillfällen marknaden har gått ned har BetterWealth högriskportfölj haft ett mindre nedgång än börsen.

Lågriskportföljen gav 2019 en avkastning på +6,8%

BetterWealth lågriskportfölj som till stor del består av ETFer som följer obligationsmarknaden gav 2019 en avkastning på +6,8% Även den avkastningen presterades till låg risk.

BetterWealth avkastning under Corona och Covid-19

BetterWealth avkastning under Corona och Covid-19

Här ovanför har vi infogat en bild från BetterWealths blogg där de rapporterat resultatet för det första kvartalet av 2020.

Som ni ser så visas nu tydligt den riskjusterade avkastningen i de volatila tiderna. Första kvartalet resulterade i -15.4% för Högriskportföljen och -2.8% för Lågriskportföljen samtidigt som OMXS30 var ner -16.5%.

VILKA AVGIFTER BEHÖVER MAN TÄNKA PÅ?

BetterWealth avgifter

Fondrobeten BetterWealths intäkter består enbart av den avgift de som sparar hos dem betalar. De får ingen extra provision från fondbolag eller några andra intäkter. 

Oavsett hur du skall investera måste du betala någon kostnad. Fonder tar ut avgifter och när du köper och säljer aktier betalar du ett courtage.

FondrobotAvgift till fondrobotTotal avgiftPartnerlänkar
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%Till erbjudandet
Opti0,50%0,82-0,88%Öppna konto
Better Wealth0,09-0,65%0,25-0,93%Öppna konto
Sigmastocks0,35%0,35-0,39%Öppna konto
Fundler0,15-0,49%0,22-1,23%Öppna konto
Avanza0,20%0,33-0,37%Öppna konto
Nordnet0,50%0,90-0,98%Öppna konto

Förvaltningsavgift

Digital: 0,09-0,65%

BetterWealth förvaltningsavgift

Läs mer om avgifter på Betterwealth.se.

Vilka avgifter finns det mer att tänka på?

Avgiften du betalar föra att BetterWealth förvaltar ditt kapital är tydlig. Alla synliga avgifter ingår där. De debiterar inget extra för olika tjänster eller service. De har heller inga extra avgifter för insättningar eller uttag. 

Däremot kommer ditt sparande att belastas med andra osynliga kostnader. Det är dels den förvaltningsavgift som ETFen har. 

BetterWealth investerar i passivt förvaltade ETFer som följer olika index. Det är produkter med låga avgifter.

Kostar det något att ta ut pengar?

Utöver förvaltningsavgiften, som beräknas på värdet av ditt sparande, tillkommer det inga andra avgifter. Förvaltningsavgiften beräknas av ditt värde varje dag och dras en gång per månad. Förvaltningsavgiften är 0,09-0,65% per år beroende på vilken förvaltningstyp du väljer.

FAQ - Vanliga frågor om BetterWealth

Hur mycket kostar det att avsluta?

Det kostar inget att avsluta ditt konto hos BetterWealth. De tar inte ut någon annan avgift än förvaltningsavgiften.

Kan jag välja mellan olika risknivåer?

När du börjar spara hos BetterWealth får du svara på olika frågor om din ekonomi. Väljer du att de ger dig ett färdigt förslag på sparande kommer det vara uppdelat på buffert, generell investering och pension. Deras modell kommer att investera med den risk som passar dig i de olika delarna efter de svar du har gett.

Du kan också påverka valen av investeringar lite mer. I det läget kan du välja hur du ser på ditt sparande hos BetterWealth. Är det tänkt som buffert, investering eller pension? Då kan du också mer i detalj ange den risk du är villig att ta.

Är det säkert att investera genom BetterWealth?

BetterWealth står under finansinspektionens tillsyn. Dina investeringar är placerade via ett externt förvaringsinstitut och du står alltid som ägare till dina tillgångar.

Hur mycket kostar BetterWealth?

BetterWealth debiterar enbart förvaltningsavgift. Förvaltningsavgiften är 0,09-0,65% per år.

Finns det flera olika avgifter?

BetterWealth debiterar bara förvaltningsavgift. De har inga andra avgifter. Däremot finns det dolda kostnader i form av förvaltningsavgift för de ETFer de investerar i och spread. Spread är skillnaden mellan köp och säljkurs och uppstår hos börshandlade finansiella produkter.

Vad är minsta beloppet jag kan investera?

Det minsta beloppet som är möjligt att investera via BetterWealth är 50.000kr. Då investeras ditt kapital med tre olika inriktningar, buffert, generell investering och pension.

Vad ingår i BetterWealths förvaltningsavgift?

För den förvaltningsavgift BetterWealth tar ut kommer dina pengar att automatiskt förvaltas efter en professionell strategi. När du startar ditt sparande hos dem kommer de ge dig ett investeringsförslag som är anpassat efter dina förutsättningar.

BetterWealth kommer sedan automatiskt se till att de förvaltar dina pengar efter de förutsättningar och den risk som är rätt för dig. De bevakar marknadens utveckling och gör omplaceringar automatiskt.

Hur betalas skatten?

Investerar du som svensk privatperson i BetterWealth gör du det via ISK konto. Det är ett schablonbeskattat konto. Du betalar inte skatt på den vinst du gör, istället betalar du årligen en skatt som baseras på värdet på ISK kontot.

Har bolaget tillstånd från Finansinspektionen?

BetterWealth står under tillsyn av Finansinspektionen. De har också tillstånd från Finansinspektionen att bedriva investeringsrådgivning.

Vad innebär VAR?

Var betyder Value at risk. Det är ett mått på risken i en investering du gör. BetterWealth använder det måttet för att mäta risken på din investeringsportfölj.

Kan man investera med ett bolag?

Företag kan investera genom BetterWealth. Pengarna placeras då via ett VP konto. Du behöver därför bokföra varje enskild insättning och uttag.

Används investeringssparkonto för investeringarna?

Svenska privatpersoner kan investera i BetterWealh via investeringssparkonto.

VIKTIGT ATT HA KOLL PÅ RISKERNA

Risker

När du investerar i BetterWealth investerar du i deras fondrobot. Det är egentligen en automatiskt investeringstjänst som är programmerad efter en viss strategi.

Risken för dig som sparar via BetterWealth är hur fondroboten klarar att hantera olika tänkbara scenarier på marknade. Risken består av två delar. Hur fungerar strategin under olika situationer? Hur är fondroboten kodad?

Det är bra att sätta sig in i de investeringsförslag du får före du börjar investera. Känns de bra med tanke på hur du själv ser på marknaden? Studera också dess historia. Hur har de klarat olika rörelser på marknaden? 

BetterWealth investerar i ETFer. Det är börshandlade fonder. BetterWealth är beroende av att de går att sälja och köpa ETFer till rätt pris när de behöver omplacera. Det finns alltid en risk med alla finansiella produkter.

Risker med fondrobotar i allmänhet

Innan du investerar i en fondrobot skall du undersöka grundläggande saker. Vad händer om bolaget som driver fondroboten kommer på obestånd? Har de då placerat dina pengar så de inte går förlorade? Har fondrobotten de tillstånd som krävs? 

Att själv investera pengar är både lätt och svårt. Det är teoretiskt lätt att investera på ett klokt sätt. Men när det blir turbulent på marknaden riskerar känslorna att ta överhand. Det är också lätt att lyssna på råd från andra istället för att följa sin egen strategi.

I backspegeln är det alltid lätt att se hur du skulle investerat. En fondrobot investerar efter en viss strategi utan känslor. För att dess avkastning skall bli bra måste strategin vara beprövad. Fondrobotten måste också programmeras så att den handlar på ett korrekt sätt efter den strategin.

Även flera fördelar

Fondrobotar har stora fördelar för oss sparare. Vi får möjlighet att investera efter en professionell strategi till låga avgifter. Framförallt slipper vi att blanda in känslor i investeringar. Det är också skönt att att allt sköts automatiskt. 

Fondrobotar skall behandlas som alla andra investeringar. Granska den kritiskt. Hur har de avkastat historiskt jämfört med marknaden? Efter vilken strategi eller modell är den programmerad? 

Som med många andra investeringar kan det vara klokt att börja med mindre investeringar för att lära sig mer om produkten.

Risker på börsen i allmänhet

Börsen och de finansiella marknaderna påverkas av mycket. Det kan vara allt från politisk oro, olika centralbankers agerande, konjunktur eller något annat.

Världens finansmarknader är också tätt sammankopplade. När något händer i ett land påverkas resten av världen. 

Det finns alltid risker med att investera. Att ta risk är en förutsättning för att få avkastning. Är du inte villig att ta en risk genom att investera kan du heller inte förvänta dig att få någon avkastning på ditt kapital.

Hantera risken

Det finns några grundläggande sätt att hantera risk. Förstår du vad du investerar i minskar du risken för att investera i något riktigt dåligt. 

Läs på och analysera det du tänker investera i. Försök föreställa dig olika scenarier, och hur det påverkar dina investeringar. 

Sprid dina risker genom att investera i olika tillgångar på olika marknader. Att spara regelbundet är också ett sätt att sprida dina risker. Då kommer du ibland att köpa billigt och ibland dyrt, men i längden blir det en bra investering för dig.

Investera bara vad du har råd med

Investera aldrig pengar du inte har råd att förlora. Du skall ha tryggt buffertsparande för oförutsedda tråkiga utgifter. 

Pengar du vill ha till något speciellt inom kort tid mår inte heller bra på börsen. Investera långsiktigt på börsen med pengar du har råd att avvara. 

Flera av de grundläggande sätten att hantera risk får du genom att spara i BetterWealth.

Investera i BetterWealth fondrobot

BetterWealth robotrådgivning

Disclaimer & Annonspolicy: Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Ingenting som läses på Aktieskolan.se ska ses som rådgivning, vi skriver för att inspirera våra läsare till att skapa en bättre privatekonomi. Det innebär att du står själv som ensam ansvarig över dina beslut. Sidan innehåller samarbetslänkar/annonslänkar till våra samarbetspartners (t.ex. Avanza bank). Det innebär att vi ibland kan erhålla en ersättning om du som besökare skapar ett konto hos våra partners via en länk från Aktieskolan.se. Du som besökare påverkas ej av länkarna. Läs fullständig disclaimer och annonspolicy på vår dedikerade sida.